En midsommarnattsdröm – och tusen anledningar till att skriva

primaryImage.jpg

”Vi läser och skriver inte för att det är gulligt. Vi läser och skriver för att vi är människor. Och människor är fyllda av passion. Och medicin, lagar, ingenjörskonst och handel för att hålla oss vid liv. Men det är skönheten, romantiken och kärleken vi håller oss vid liv för.” – Robin Williams, Dead Poets Society

Titta på bilden här ovanför.

Det är William Shakespeares tolkning av en midsommarnatt i Aten. Närmare bestämt är det komedin En midsommarnattsdröm, pjäsen som Hellström tog en av sina bästa låttitlar ifrån. Månen lyser stor och elfenbensvit över ett lummigt sommarlandskap. En fjäril vilar sina trötta vingar på det ännu blommande körsbärsträdet. En stjärna faller över en grönskande kulle där något övernaturligt sker. Från kullen leder en bro till ljuset från en scen.

Det är Shakespeares The Persistence of MemoryI’m flying i Titanic. Hans Thunder Road. Hans Tangled Up In Blue.
”Jag tror inte du har mycket anledning till att älska mig. Men för att vara helt ärlig så syns kärlek och förnuft väldigt sällan tillsammans nuförtiden. Några av deras gemensamma vänner borde presentera dem för varandra.”

Jag älskar det. Jag älskar de färgstarka scenerna. De som bara finns i drömmarna, i de sena samtalen på krogen och utanför bussrutan på väg till jobbet eller skolan. Inte i verkligheten. Förrän en person som Shakespeare, Salvador Dali eller James Cameron sticker pennan genom fantasins ridåer och tvingar ut dem.

Inatt balanserade jag på spruckna trottoarkanter medan solen gick upp. Det händer något där, i den tidiga morgonluften. Man blir lite dum i huvudet. Lite romantisk. Lite tragisk. Efter lite för mycket alkohol känns det nästan lite magiskt. Men inte En midsommarnattsdröms-magiskt.

”Two roads diverged in a wood and I,
I took the one less travelled by,
And that has made all the difference” – Robert Frost, The Road Not Taken

J.D.

Annonser

Kommentera, tyck till, diskutera!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s