Dag 11: Just in time for Christmas

just-in-time-12

8,5/10! Rekommenderar starkt!!

Jag tittar inte superofta på kärleksfilmer. Det händer, men det är sällsynt många känslolägen som ska stå i opposition för att det ska ske. Något lite sentimentalt, något sårbart som gnager i maggropen. Därför är jag väldigt försiktig när det väl ska bli av. Läser recensioner, tittar på trailers, skummar de första raderna i Wikipedia-artikeln. Undersöker skådisarna. Ingenting får gå fel. Jag vill inte slänga iväg en bra kväll på att se Good Luck Chuck.

Det här var något helt annat. Grundstoryn var fantastisk. Intressant, fängslande. Eloise Mumford är otrolig i sin huvudroll. Ärligt talat, Eloise Mumfords insats är 85% av varför filmen är genial. Jag ska inte spoila något. Se den bara. Se den innan jul! Se den medan du doppar pepparkakor i julmust, vettja. Det gjorde jag.

OKEJ! Okej, nu tänker någon: ”AHA! Så nu har herr Lundberg brutit sin sockerfria diet efter blott elva dagar?!”. Njaa…. ja, det vore väl inte en helt osann anklagelse. Men jag väljer att inte se det så. Ett par pepparkakor bara. Tio stycken. Och några glas Cola Zero. Kom igen, julmust finns inte ens här. I det här skitlandet. Eller, ett skitland ska jag inte säga att det är. Men ett skitfolk, som inte producerar julmust.

Istället väljer jag att se det som om jag är still going strong. I dag var jag så FRUKTANSVÄRT sugen på att öppna Noblesse-paketet som mamma och pappa skickat hit från Sverige, men jag avstod. Jag tog en extra skål flingor till kvällsmaten, och avstod. Det gjorde superont (fattar ni att det är ett ord jag använder för att beskriva frånvaron av choklad?) i en timme (eller till och med två), men nu är jag glad att jag gjorde det. Stolt över mig själv. Det går ju bra, det här. Även om jag gick över kalorigränsen med 400 igår så ligger jag i snitt 600 kcal minus per dag. Det innebär drygt 0.7 kg minus per vecka översatt i kroppsfett.

Kroppsfett. Otroligt osexigt ord. Man blir nästan mer sugen på att bli av med det när man benämner det sådär. Usch.
MEN. Det där med ”efter åtta dagar är allt en dans på rosor:)))” var rent påhitt. Lurifax. Jag räknar dagarna (nitton kvar:))) tills jag får borra ner ansiktet djupt i en ask Lindt-choklad. Andas in aromerna, känna den mjuka insidan bakom det tunna, yttre chokladlagret fylla munnen. Tills jag får äta obegränsat med pepparkakor. Baka lussebullar. Så småningom (SÅ FORT JAG KOMMER TILL SVERIGE) köpa orimliga mängder lösgodis. Köpa en extra, liten påse lösgodis att äta på vägen från affären som färdkost. Fy helvetes satan vad gott det ska bli.

I morgon reser vi till Lyon, sedan vidare till Grenoble på söndag. Jag MÅSTE få äta en pizza till lunch för att klara att inte bli killen i Snickers-reklamen när vi går flera mil om dagen, men that’s banne mig it. Utöver det ska jag vara ansvarsfull. Trots det ska jag försöka hålla mig på -600 kcal. Följ min resa, vettja! Det kan bli kul!

/J.D.

Annonser

Kommentera, tyck till, diskutera!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s